Menu

Menu restauracji Konfitura Rzeszów

POLSKIE PYSZNOŚCI I SPECJAŁY
doskonałe również jako gorące przystawki

Tradycyjne placki ziemniaczane złote i chrupiące
(Placki ziemniaczane serwujemy od poniedziałku do soboty)

  • z kwaśną śmietaną (250g) – 28zł
  • ze szpinakiem, z cebulką i czosnkiem, posypane serem Granda Padano (300g) – 34zł
  • z łososiem wędzonym i kwaśną śmietaną (300g) – 38zł
  • z gulaszem wieprzowym najprzedniejszego gatunku i sałatka colesław (400g) – 46zł

Domowe racuchy z jabłkami oraz wybranym dżemem (350g) – 28zł

NA POCZĄTEK

Tatar z podkarpackiej wołowiny z eleganckimi dodatkami (150g) – 48zł

SAŁATKI

Sałatka z kurczakiem sous-vide ze świeżymi warzywami, czipsem z boczku, parmezanem i sosem czosnkowym (350g) – 42zł
Sałatka z krewetkami ze świeżymi warzywami i winegretem z mango podana z grzanką (350g) – 48zł
Sałatka z grillowanym kozim serem na grzance z konfiturą figową i gruszką (350g) – 46zł

ZUPY

Rumiany rosół z makaronem na wielu mięsach i jarzynach (300ml) – 24zł
Aromatyczna borowikowa z grzankami (300ml) – 29zł
Krem z dyni z prażonymi pestkami i kleksem śmietany (300ml) – 29zł
Barszcz czerwony jak rubin z uszkami nadziewanymi mięsem (300ml) – 26zł

spotkania biznesowe rzeszów

DANIA GŁÓWNE

Kotlet schabowy bardzo po polsku podany z ziemniakami z masłem i koperkiem oraz kapustą zasmażaną (400g) – 47zł
Kotlet De Vollaille nadziewany masłem, koperkiem i czosnkiem podany na puree ziemniaczanym i sałatką z buraczków (400g) – 49zł
Wątróbka wiśniowa z prażonymi jabłkami z domowej spiżarni (350g) – 38zł
Burger jesienny z wołowiną, bekonem, grillowanymi pieczarkami, ogórkiem kiszonym i autorskim sosem podany z frytkami (400g) – 59zł
Burger wołowy w maślanej bułce z konfiturą z czerwonej cebuli, ogórkiem kiszonym, pomidorem, sałatą i autorskim sosem podany z frytkami (400g) – 54zł
Burger z krewetkami w panko z bekonem, marynowaną rzepą i sosem spicy mango podany z frytkami z batatów (400g) – 59zł
Kurczak burger w maślanej bułce z suszonymi pomidorami, bekonem, parmezanem, ogórkiem kiszonym, rukolą i autorskim sosem, podany z frytkami (400g) – 49zł
Burger wegetariański w maślanej bułce z panierowanym kozim serem z konfiturą z czerwonej cebuli i autorskim sosem, podany z frytkami (350g) – 47zł
Polędwiczka wieprzowa na puree z selera z sosem z zielonego pieprzu z kapeluszami borowików i konfitowanymi ziemniakami (350g) – 59zł
Pierś z kaczki na sosie z białego wina z malinami podana z panierowanymi pyzami nadziewanymi śliwką (400g) – 69zł
Gnocchi zapiekane z chorizo, suszonymi pomidorami i tymiankiem (350g) – 48zł
Makaron papardelle z borowikami w sosie śmietanowym z Grana Padano (400g) – 49zł
Makaron papardelle z łososiem, pomidorkami koktajlowymi, kaparami i czerwoną cebulą (400g) – 49zł
Stek z polędwicy wołowej z sosem z zielonego pieprzu podany ziemniakami opiekanymi z rozmarynem i sałatką, z buraczków (400g) – 94zł
Łosoś pieczony na puree z dyni z kluseczkami gniocchi i sosem borowikowym (350g) – 69zł

ULEPIONE W NASZEJ KUCHNI

Pierogi ruskie okraszone złocistą cebulką (400g) – 28zł
Pierogi z mięsem okraszone skwarkami (400g) – 28zł
Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami podane z sosem serowym (400g) – 31zł

DODATKI BEZ KTÓRYCH NIE MOŻNA SIĘ NAJEŚĆ

Ziemniaki z masłem i koperkiem (250g) – 9zł
Ziemniaki opiekane (200g) – 10zł
Frytki (200g) – 12zł
Sałatka ze świeżych warzyw z sosem śmietanowym (200g) – 12zł
Mizeria (200g) – 9zł
Colesław (200g) – 9zł

DESERY

Fondant z czarną duszą podany z sosem z białej czekolady i lodami z kruszonką (180g) – 29zł
Tiramisu pistacjowe z malinami (200g) – 29zł
Szarlotka u nas pieczona z sosem waniliowym (200g) – 25zł