Menu
Menu restauracji Konfitura Rzeszów
POLSKIE PYSZNOŚCI I SPECJAŁY
doskonałe również jako gorące przystawki
Tradycyjne placki ziemniaczane złote i chrupiące
(Placki ziemniaczane serwujemy od poniedziałku do soboty)
- z kwaśną śmietaną (250g) – 29zł
- ze szpinakiem, z cebulką i czosnkiem, posypane serem Granda Padano (300g) – 36zł
- z łososiem wędzonym i kwaśną śmietaną (300g) – 38zł
- z gulaszem wieprzowym najprzedniejszego gatunku i sałatka colesław (400g) – 49zł
Domowe racuchy z jabłkami oraz wybranym dżemem (350g) – 29zł
NA POCZĄTEK
Pajda domowego chleba z kaszanką, czerwoną cebulą i prażonym jabłkiem (300g) – 29zł
Tatar z podkarpackiej wołowiny z eleganckimi dodatkami (150g) – 49zł
Sześć krewet na maśle i białym winie z czosnkiem, chilli i natką pietruszki podane z grzanką parmezanową (200g) – 52zł
SAŁATKI
Sałatka z kurczakiem w panko, świeżymi warzywami i szparagami z vinegretem z mango podana z szarpaną brioszką (350g) – 44zł
Sałatka z krewetkami w panko, świeżymi warzywami i szparagami z vinegretem z mango podana z szarpaną brioszką (350g) – 49zł
Sałatka ze szparagami, truskawkami i burattą podana z pierożkami fagottini nadziewanymi gruszką i serem (350g) – 46zł
ZUPY
Rumiany rosół z makaronem na wielu mięsach i jarzynach (300ml) – 26zł
Aromatyczna borowikowa z grzankami (300ml) – 32zł
Krem ze szczawiu z jajkiem panierowanym i śmietaną (300ml) – 29zł
Chłodnik z botwinki z jajkiem (300ml) – 26zł

DANIA GŁÓWNE
Kotlet schabowy bardzo po polsku podany z ziemniakami z masłem i koperkiem oraz kapustą zasmażaną (400g) – 49zł
Kotlet De Vollaille nadziewany masłem, koperkiem i czosnkiem podany na puree ziemniaczanym i sałatką z buraczków (400g) – 52zł
Wątróbka wiśniowa z prażonymi jabłkami z domowej spiżarni (350g) – 39zł
Burger wołowy w maślanej bułce z konfiturą z czerwonej cebuli, ogórkiem kiszonym, pomidorem, sałatą i autorskim sosem podany z frytkami (400g) – 56zł
Burger z krewetkami w panko z bekonem, marynowaną rzepą i sosem spicy mango podany z frytkami z batatów (400g) – 62zł
Burger z kurczakiem w panko w maślanej bułce z suszonymi pomidorami, bekonem, parmezanem, rukolą i autorskim sosem, podany z frytkami (400g) – 49zł
Burger wegetariański w maślanej bułce z panierowanym kozim serem z konfiturą z czerwonej cebuli i autorskim sosem, podany z frytkami (350g) – 49zł
Polędwiczka wieprzowa na puree z batatów z sosem z białego wina, młodymi ziemniakami i zieloną sałatą ze szparagami (350g) – 59zł
Pierś z kaczki w białym sosie z malin podana z panierowanymi pyzami nadziewanymi śliwką (400g) – 72zł
kremowe risotto z krewetkami z odrobiną chilli i parmezanem (350g) – 48zł
Makaron pappardelle z kurczakiem w sosie cytrynowym ze szparagami i pistacjami (400g) – 52zł
Makaron tagliatelle z krewetkami w lekkim sosie pomidorowym (400g) – 54zł
Stek z polędwicy wołowej z sosem z zielonego pieprzu podany z krokietem z kaszą i sałatką z zielonym winegretem (400g) – 104zł
Łosoś pieczony na kremowym risotto z sosem z rokitnika podany ze szparagami i dzikim brokułem (350g) – 72zł
ULEPIONE W NASZEJ KUCHNI
Pierogi ruskie okraszone złocistą cebulką (400g) – 29zł
Pierogi z mięsem okraszone skwarkami (400g) – 29zł
Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami podane z sosem serowym (400g) – 32zł
Pierogi z kapustą i grzybami (400g) – 29zł
DODATKI BEZ KTÓRYCH NIE MOŻNA SIĘ NAJEŚĆ
Ziemniaki z masłem i koperkiem (250g) – 10zł
Ziemniaki opiekane (200g) – 11zł
Frytki (200g) – 12zł
Frytki z batatów (200g) – 19zł
Mix sałat z pomidorkami i zielonym vinegretem (200g) – 12zł
Mizeria (200g) – 10zł
Colesław (200g) – 10zł
DESERY
Fondant z czarną duszą podany z sosem z białej czekolady i lodami z kruszonką (180g) – 31zł
Tiramisu dubajskie (200g) – 31zł
Szarlotka u nas pieczona z sosem waniliowym (200g) – 26zł
Creme Brulee tymiankowo-cytrynowymi lodami i świeżymi owocami (200g) – 29zł